De vrouwen van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk hebben drie dagen lang 100 kilometer per dag gefietst. De vrouwen hebben met deze sportieve prestatie bijna 10.000 euro opgehaald voor Pink Ribbon.

Zondagmorgen is het (voorlopige) resultaat van de actie zichtbaar gemaakt in de vorm van een grote waardecheque. De cheque werd overhandigd door Gerben van Duin, ambassadeur Sport en Preventie voor Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Maar de ambassadeur is geen onbekende in Noordwijk. Van Duin was jarenlang wethouder Financiën en Sport in de gemeente Noordwijk.
Foto: Richard van Egmond
In zijn toespraak benadrukte Van Duin het belang van sport en bewegen als bijdrage aan goede gezondheid en een vitale samenleving, jong en oud. De dames van de TFC hebben een bijzondere prestatie neergezet. Van Duin sprak zijn grote waardering uit voor het initiatief, het doorzetten èn het resultaat van de inzamelingsactie.
Foto: Richard van Egmond
De vrouwen van TFC wilden dit seizoen ergens naartoe werken en kozen een mooi doel uit. Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen,  en hun omgeving, dramatisch vanwege de diagnose borstkanker.