Leren over afvalscheiding tijdens Dag van de Duurzaamheid

Leerlingen van Fusieschool Zeehonk Wakersduin hebben vrijdag les gehad over het scheiden van afval. De speciale les stond in het teken van de Dag van de Duurzaamheid. Twee studenten van de Hogeschool Leiden hebben de les in aanwezigheid van wethouder Sjaak van den Berg gegeven.

De twee studenten hebben voor een project het studentenbedrijf Green Challenge opgericht. Met dit bedrijf laten leren kinderen spelenderwijs over duurzaamheid. Vandaag stond het scheiden van afval op het programma.

Foto: Richard van Egmond

In welke bak moet welk soort afval? Dat was de vraag die de leerlingen kregen. Leerlingen kregen A4tjes met daarop de namen van de soorten afvalbakken. De twee studenten lieten een plaatje met afval zien en de leerlingen moesten raden in welke bak het afval moet.

Foto: Richard van Egmond