In Museum Noordwijk zijn sinds acht oktober vijftig schilderijen van de zee te vinden. Naast de schilderijen wordt er oude badkleding tentoongesteld. Schilderes Wil van der Niet werkte mee aan de expositie.

Het schilderen van de zee vond de schilderes een leuke opdracht. Van der Niet, geboren en getogen in Noordwijk, loopt veel over strand. Inspiratie voor het schilderij deed ze vooral op tijdens storm met een ruwe en ruige zee.

Van der Niet heeft een schilderij van olieverf gemaakt. ‘Ik hoef en wilde niet schilderen als een fotograaf. Ik wilde dat het echt een schilderij zou worden’, vertelt Van der Niet. Hiermee bedoelt ze dat ze boetseert met verf en zo textuur aan het schilderij geeft. ‘Ik wil de energie en dynamiek als ik op het strand loop weergeven in mijn olieverfschilderijen.’

Foto: Richard van Egmond

Tijdens schilderworkshops heeft Van der Niet haar passie voor schilderen ontdekt. Ze besloot zich verder te ontwikkelen en te gaan studeren aan de kunstacademie, waar ze in 2008 af studeerde. Na de kunstacademie was Van der Niet nog niet uitgeleerd. Natalia Dick gaf haar een jaar lang les. Met al haar kunde en kennis heeft ze verschillende werken gemaakt die tot 20 maart 2022 in Museum Noordwijk hangen.

Foto: Richard van Egmond