De bewoners van Topaz Munnekeweij luisteren aandacht naar burgemeester Wendy Verkleij terwijl ze het verhaal ‘Altijd wat’ voorleest. ´Altijd wat´ is door Mensje Keulen speciaal geschreven voor De Nationale Voorleeslunch tijdens Nationale Ouderendag.

Het verhaal gaat over de vriendinnen Annie en Louise die uit elkaar zijn gegroeid na de dood van Annies man. Toch gaan ze samen een weekendje weg, waar ze praten over het verleden. Annie denkt dat Louise in het verleden vreemd is gegaan met haar toenmalige man.

Voor sommige bewoners is het verhaal herkenbaar en sommige bewoners moeten er om lachen. Toen Verkleij vroeg: ´Wat vinden jullie van het verhaal´. Antwoorde een bewoner: ‘Lang’. Hij lachte daarna en gaf aan het verhaal te kunnen waarderen.

De burgemeester vertelde dat ze het dankbaar vindt om deze mensen een verhaal voor te kunnen lezen. Na afloop bleef ze nog even om een kopje koffie te drinken met de bewoners.