Een appartementencomplex met een toren van 34 meter, dat is wat bouwbedrijf Adriaan van Erk op het Gat van Palace wil bouwen. ‘We willen van Noordwijk een echte badplaats maken’, vertelt Adriaan van Erk. Architect Kok Mullener geeft aan dat het plan nog bijgeschaafd kan worden.

Het is Bouwbedrijf Adriaan van Erk na meerdere pogingen in de afgelopen 15 jaar gelukt om de Noordwijkse percelen van Bever Holding aan te kopen. De gemeente Noordwijk kan de touwtjes zelf nog in handen nemen door met wet voorkeursrecht de percelen te bemachtigen. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdagavond presenteerde Mullener de plannen namens Van Erk.

De architect geeft aan geen groot gebouw neer te willen zetten, maar ‘Een stukje stad’. Aan de strandkant is hoogbouw volgens Mullener geen probleem, alleen aan de kant van de Paralelboulevard moet het gebouw aflopen naar maximaal vijf verdiepingen. Naast de appartementen wil Van Erk winkels en horeca realiseren.

Impressie: Mulleners + Mulleners Architecten B.V.

Naast het complex op het Gat van Palace moet nog een appartementencomplex komen. Dit complex moet gebouwd worden op het stuk grond Esplanade en de grond van hotel Prominent Inn. Bouwbedrijf Van Erk wil het huidige Prominent Inn slopen.

Architect Mullener zou het huidige parkeerterrein Palacplein van de gemeente Noordwijk in zijn droomwereld ombouwen tot een plein met terrassen. Onder het Gat van Palace wil hij een parkeergarage van twee lagen aanleggen om de parkeergelegenheid te behouden.

Of de plannen daadwerkelijk doorgevoerd mogen worden is nog maar de vraag. Verschillende raadsleden liet tijdens de raadsvergadering weten twijfels te hebben over de grote en hoogte van de appartementencomplexen.

Impressie: Mulleners + Mulleners Architecten B.V.