Vertraging en fout bij Sportpark SJC kost bijna 2 miljoen euro

Een fout in de constructie van het nieuwe sportpark van voetbalclub SJC kan de gemeente bijna 2 miljoen euro kosten. Het project heeft door een verkeerde berekening vertraging en extra bouwkosten opgelopen. De aannemer wijst de gemeente Noordwijk als schuldige aan en claimt 1,9 miljoen euro stagnatiekosten.

De renovatie van het sportpark aan de Lageweg in Noordwijk heeft flinke vertraging opgelopen. Een draagwand van de nieuwbouw bleek niet stevig genoeg. De werkzaamheden werden stilgelegd en er moesten nieuwe berekeningen worden gemaakt. Uiteindelijk is besloten dat de wand kon blijven staan met extra wapening.

Constructeur
De gemeente Noordwijk heeft voor het ontwerp onder andere een architect, een constructeur en een installatie-adviseur ingehuurd. Deze partijen hebben het ontwerp uitgewerkt, maar de gemeente is als opdrachtgever verantwoordelijk voor het ontwerp.

Volgens de gemeente is een fout in de constructie zoals bij dit project \’een exceptionele omstandigheid\’. De gemeente vermoedt dat de fout is gemaakt door de constructeur. Maar die wijst met de vinger naar een leverancier van de hoofdaannemer.

Schadeclaim
Een onderzoek moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor de gemaakte fout. Als uit het onderzoek blijkt dat de constructeur schuldig is, dan moet de gemeente eerst de aannemer(s) betalen. Daarna wil de gemeente (proberen) de schade verhalen op de constructeur. Er is echter nog geen garantie dat de gemeente de schadekosten terug kan krijgen. Als de fout bij de aannemer ligt, kan de gemeente opgelucht adem halen.

De oplevering van het sportpark stond gepland op 1 februari 2022. De nieuwe datum die met potlood in de agenda geschreven wordt, is 21 maart. De kans is groot dat dan nog niet alles opgeleverd is. De gemeente verwacht dat de nieuwe hoofdtribune en het terras pas later volgen. Bovendien kan pas na de oplevering van de nieuwbouw worden gestart met de afbouw van de sportparkinrichting, waaronder het pupillenveld.

Het bestuur van SJC laat weten dat het nieuws over de vertraging als een bom is ingeslagen. Bestuur en bouwcommissie zullen de komende weken gaan kijken wat dit allemaal voor consequenties heeft voor de club.

Deel dit bericht

Scroll naar boven