Leren striptekenen tijdens Cartoonfestival in Museum of Comic Art Noordwijk

Jonge toekomstige striptekenaars waren vandaag te vinden in Museum of Comic Art (MoCA) in Noordwijk. Striptekenaar Dim Junius gaf een masterclass cartoon tekenen aan kinderen. Van 16 tot en met 31 oktober staat het Museum of Comic Art in het teken van cartoons. Komende dinsdag en woensdag staan er nog twee masterclasses op de planning.

Tijdens het Cartoonfestival is de tentoonstelling \’Noordwijk achter de muur\’ te zien in het museum. Deze tentoonstelling staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Werken van verschillende Nederlandse cartoonisten zijn tijdens de tentoonstelling te bewonderen. Deze cartoonisten maken kans om een de jury- of de publieksprijs te winnen. Op 24 oktober maakt MoCA de winnaars bekend.

\’Noordwijk achter de muur\’ wordt niet alleen uitgebeeld door middel van cartoons, maar ook middels een foto-expositie van de wederopbouw van Noordwijk. Foto van Kampen maakt deze expositie mede mogelijk. Koen van Toen ondersteund de expositie door een lezing te geven op 21 oktober.

\"\"

Wie het leuk vind om een kijkje te nemen kan tussen 12.00 uur en 17.00 uur de expositie gratis bekijken. Ook de masterclasses en de lezing van Koen van Toen zijn gratis. Meer informatie vindt je op de website van het museum.

Deel dit bericht

Scroll naar boven