Noordwijkse kinderen leren basketballen van ex-basketbalprof

Kinderen uit de gemeente Noordwijk leerden gisteren basketballen van ex-basketbalprof Henk Pieterse. Tijdens zijn clinic \’pest mij maar\’ maakte hij duidelijk dat sport voor iedereen belangrijk kan zijn.

Met humor en muziek creëert Pieterse een omgeving waar de kinderen zich veilig voelen en zich durven te uiten. Op deze manier wil hij er voor zorgen dat de kinderen elkaar respecteren, waardoor een pestvrije omgeving ontstaat.

\"\"

Burgemeester Wendy Verkleij was aanwezig om het belang van dit soort clinics aan te stippen. Zelf gooide de burgmeester ook een balletje mee.

\"\"

Pieterse heeft zelf in zijn pubertijd met pesten te maken gehad. Vanwege zijn lange slanke uiterlijk werd hij het mikpunt van pesters. Zijn zelfvertrouwen kwam terug toen hij op zijn zestiende begon met basketballen. De 2.11 meter lange Pieterse ontwikkelde zich tot een topatleet, werd met zes Nederlandse clubs kampioen en speelde 101 interlands.

Deel dit bericht

Scroll naar boven