Graafmachine verzopen in zee aan de Noordwijkse kust

Een graafmachine, die helpt om het windmolenpark Luchterduinen aan te leggen, is vandaag vast komen te staan in zee aan de Noordwijkse kust. Het is niet gelukt om de graafmachine voor vloed de zee uit te halen.

\"\"

De KNRM heeft de machine op de kust verankerd, zodat de machine niet verder de zee in gespoeld wordt. De machine zelf is niet meer te redden en stond met hoogwater volledig onder water. Er wordt verwacht dat de schade aan de machine groot is.

\"\"

Vannacht rond 00.30 uur gaat er een poging gewaagd worden om de machine bij laagwater de zee uit te halen.

\"\"

Sinds eind september tot half oktober is een aannemer in opdracht van Eneco met rupsvoertuig genaamd de ‘Sunfish’ de kabel op twee plekken voorbij de branding dieper onder de grond leggen. Deze vaststaande graafmachine ondersteund de Sunfish. De verwachting is dat de werkzaamheden op zee half oktober zijn afgerond.

\"\"

Deel dit bericht

Scroll naar boven