De prikbus van de GGD komt deze donderdag naar Noordwijk toe. Mensen kunnen hier zich zonder afspraak laten vaccineren. De GGD zet deze bussen in om het vaccineren makkelijker en laagdrempeliger maken. De bus is van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

De GGD opende eerder dit jaar een vaccinatielocatie bij NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Deze werd op 15 augustus gesloten.

De bus begon in juli als proef in Katwijk. Daar bleek de mobiele prikwagen een succes. Sindsdien worden er meerdere bussen ingezet op verschillende locaties in de regio.

De prikbus staat vanaf morgen elke donderdag van 11.00 tot 17.00 uur op het Rederijkersplein.

Voor het vaccineren is er een geldig identiteitsbewijs nodig en is het dragen van een mondkapje verplicht. De GGD vraagt ter plekke om toestemming. Mensen met een medische indicatie moeten eerst contact opnemen met hun huisarts.