De muurschildering genaamd ‘Oerkreet’, laat beeldend de oerkreet van de kunstenaar Christiaan Eshrah over Noordwijk zien. Volgens de kunstenaar is Noordwijk een mooie badplaats, maar is het dorp zijn doel voorbijgeschoten. ‘Noordwijk heeft een beetje haar charme verloren door de verpaupering van stukken grond en het tekort aan woningen voor jongeren’. Het kunstwerk is te zien bij Foto van Kampen in Noordwijk Binnen.

De aanleiding voor zijn werk is de ‘Kuuroord status’ die Noordwijk sinds kort draagt. Een kuuroord is volgens de kunstenaar een plek waar je tot rust komt. Noordwijk is volgens hem het tegenovergestelde: ‘Noordwijk is een soort gekkenhuis geworden door de massale eethuizen, winkelende toeristen en hotels met een soort Miami-achtige uitstraling’.

Foto: Richard van Egmond

Christiaan Eshrah is geboren in Noordwijk en had van kind af aan al interesse in kunst. Zijn creatieve geest heeft hem gedurende 10 jaar lang  geholpen bij zijn werk als hovenier. Deze baan heeft hij opgezegd als gevolg van zijn psychische problemen. ‘Ondanks deze donkere en moeilijke tijd ontstond er ook iets moois. Tijdens mijn behandeling vond ik mijn creativiteit terug door middel van schilderen’, schrijft Eshrah in zijn biografie. Inmiddels schildert hij alweer jaren werken vol met verhalen van filosofische waarde.