Leerlingen uit groep acht van Bronkhorstschool, Hoffene, Witte School, Klaverweide en Schapendel genieten van de voorstelling ‘Eeuwig onderwijs in Noortuk’. Het TheaterHuis van Martine Zeeman maakte naar aanleiding van Monumentdag een voorstelling over de geschiedenis van het onderwijs in Noordwijk.


‘Eeuwig onderwijs in Noortuk’ is een interactieve voorstelling. Leerlingen hielpen op het toneel, zongen mee met de liedjes en beantwoorden rekenvragen. Vanochtend zijn er vier voorstellingen opgevoerd.

Van de Nonnen school tot de Franse school, verschillende soorten scholen en onderwijs kwamen in de voorstelling aanbod. Ook werd de strijd tussen Noordwijk Binders en Noordwijk Zeeërs op een ludieke manier door de acteurs gespeeld.

Cast: Keetje van Duin: Dana Zeeman, Koenraad: Rens Tienstra, Matres: Martine Zeeman Foto: Richard van Egmond.

Het TheaterHuis van Zeep aan Zee nodigt regelmatig scholen uit om te komen kijken bij voorstellingen. Scholen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk worden uitgenodigd.  Bronkhorstschool, Hoffene, Klaverweide, Witte School en Schapendel waren onder andere de gelukkige.

Foto: Richard van Egmond