Stolpersteine op vijf plekken in Noordwijk

In Noordwijk zijn vandaag op vijf verschillende plekken Stolpersteine (struikelstenen) gelegd. Deze gedenkstenen zijn gelegd ter nagedachtenis aan slachtoffers van de Holocaust die tijdens de Tweede Wereld Oorlog plaats vond.

\"\"

Over een struikelsteen struikel je niet letterlijk, maar \’Je struikelt met je hart erover\’, schrijft Stichting Stolpersteine Noordwijk op haar website. Wie de tekst op de steen wil lezen moet voorover buigen. Dit is volgens Gunter Demnig, de bedenker van de Stolperstein, een eerbetoon aan het omgekomen slachtoffer.

\"\"

Een struikelsteen is een kleine steen van tien bij tien centimeter met een messing bovenplaatje. De stenen liggen voor de woningen van de slachtoffers. Op een struikelsteen staat onder andere de naam, de geboortedatum, de sterftedatum en de sterfplek van het omgekomen slachtoffer. Stichting Stolpersteine Noordwijk heeft het initiatief genomen om de stenen ook in Noordwijk te leggen.

\"\"

In Noordwijk bij Ludolph Berkemeierstraat 16, Quarles van Uffordstraat 74, Oude Zeeweg 74, Atjehweg 10 en op het terrein van Woonzorgpark Willem van den Bergh over de stenen struikelen. Wie meer informatie zoekt over de struikelstenen of over de achtergrond van de slachtoffers kunnen terecht op stolpersteinenoordwijk.nl.

Deel dit bericht

Scroll naar boven