Plek voor 300 extra fietsen dankzij nieuwe fietsenstalling Langevelderslag

Goed nieuws voor de strandgangers die op de fiets naar Langevelderslag gaan, je kan je fiets parkeren in de nieuwe fietsenstalling. Wethouder Roberto Ter Hark hoopt dat de driehonderd extra plekken ervoor zorgen dat minder fietsen langs de strandafrit worden geparkeerd.

\"\"

De extra plekken zijn onderdeel van het plan om het terrein rond Langevelderslag op te knappen. De gemeenteraad heeft hier 500.000 euro voor beschikbaar gesteld. Met het geld worden ook acht laadpalen voor fietsen aangelegd en is het parkeerterrein op het Parkeer Route Informatie Systeem aangesloten.

\"\"

Er liggen ook plannen om het asfalt op te knappen, het parkeerterrein veiliger te maken en er loopt nog een onderzoek of het mogelijk is om het terrein met zonnepanelen te overdekken. Dit idee is door gemeente Noordwijk van de oude eigenaar overgenomen.

De huidige laadpalen voor elektrische auto\’s moeten verplaatst worden en wil de gemeente het ‘bermparkeren’ gaan reguleren. Op dit moment kan je gratis parkeren in de berm terwijl je op het parkeerterrein moet betalen.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven