Onthulling stripverhaal Japie & Jopie bij vv Noordwijk

Het stripverhaal Japie & Jopie, wat aandacht vraagt voor aangepaste vormen van voetbal, is gisterenmiddag door scheidsrechter Allard Lindhout onthuld bij vv Noordwijk. Als aanvulling op de onthulling was er een voetbalactiviteit voor jongeren met een Autistisch Spectrum Stoornis.

Het stripverhaal \’Japie & Jopie\’ gaat over twee beste vrienden die leven voor voetbal. Ze zijn net wat anders dan andere kinderen, maar ze willen bij een echte voetbalclub voetballen. Zij zetten daarom alles op alles om samen met die club hun eigen G-team op te zetten.

Japie & Jopie is een initiatief van Zwaluwen Jeugd Actie. Het motto van deze organisatie is \’Voetbal voor iedereen\’. Ze willen dat ook jongeren met een beperking kunnen genieten van de sport en het verenigingsleven.

\"\"

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven