Gemeente Noordwijk onderhandelt over plannen ´Gat van Palace´

De gemeente Noordwijk onderhandelt met Adriaan van Erk Groep over de plannen voor het ´Gat van Palace´ en het naastgelegen gebouw Esplanade. Bouwbedrijf Adriaan van Erk Groep kocht tien Noordwijkse percelen van Bever Holding over.

Het lijkt erop dat de gemeente Noordwijk bereid is om met het bouwbedrijf samen te werken, mits de plannen bevallen. Wat er in deze plannen moet staan wil de gemeente niet vrijgeven. Het is onduidelijk of Noordwijk de percelen zelf kan kopen als de plannen niet bevallen.

Adriaan van Erk Groep betaalde het Palaceplein voor 34,5 miljoen euro en het Vuurtorenplein voor 5 miljoen euro. De percelen zijn vier maanden geleden aangekocht, maar dit werd later pas bekend. Het bedrijf heeft vier maanden gewacht met inschrijven van de tien aangekochte percelen bij het Kadaster.

Op acht van de tien percelen is wetvoorkeursrecht gevestigd door de gemeente Noordwijk. Dit geeft Noordwijk de kans om binnen zes weken een bod uit te brengen als een koper zich meldt. Het is onduidelijk of de gemeente nog een bod kan doen of dat Noordwijk er vier maanden geleden voor koos om geen bod uit te brengen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven