Gemeente Noordwijk onder druk door verkoop \’Gat van Palace\’ en Vuurtorenplein

De gemeente Noordwijk staat onder druk door de verkoop van onder andere het \’Gat van Palace\’ en het Vuurtorenplein, zo meldt hoogleraar notarieel recht Pim Huijgen in het Financieele Dagblad. Bever Holding verkoopt tien Noordwijkse percelen voor 60 miljoen aan bouwconcern Adriaan van Erk Groep. De gemeente is nu aan zet, omdat het \’eerste recht van koop\’ heeft gevestigd op acht van de tien percelen.

Gemeente Noordwijk vestigde dit voorkeursrecht op onder ander Vuurtorenplein en \’Het gat van Palace\’ en heeft nu zes weken de tijd om de percelen alsnog aan te kopen. Noordwijk moet mogelijk diep in de buidelijk tasten, maar of er genoeg geld in de portemonnee zit is nog de vraag.

\”De gemeente kan \’op dit moment\’ geen nadere informatie verstrekken over dit proces. Wel bevestigt een woordvoerder dat \’voor zover bekend geen sprake is van een eigenaarswissel\’ voor deze percelen\”, schrijft het Financieele Dagblad.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/beurs/1411346/beursfonds-bever-verkoopt-noordwijkse-vastgoedportefeuille-voor-60-mln

Deel dit bericht

Scroll naar boven