Dirk Kuyt opent sportplein op Willem van den Bergh Noordwijk

Dirk Kuyt opende vandaag het sportplein op Woonzorgpark Willem van den Bergh. ‘Het sportplein past helemaal in het nieuwe concept van bewegen van het woonzorgpark’, schrijft het woonzorgpark.

Het doel van dit sportplein is om de drempel om te kunnen sporten te verlagen voor mensen met een beperking. ‘Jullie geven mij altijd heel veel energie. Ik vind het fantastisch om te zien dat iedere sporter met een beperking altijd het maximale uit zichzelf haalt. Dat is ook het belangrijkste in het leven. Alles eruit halen wat erin zit’, zegt Kuyt tegen de aanwezige bewoners.

\"\"

Op het plein is een multifunctioneel sportveld aangelegd. Het veld kan gebruikt worden om een potje te voetballen, te volleyballen en om een basketbal door de basket heen te mikken. Ook is er een fitnesszone een en een bootcampzone gerealiseerd.

Het sportplein is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Dirk Kuyt Foundation, Lions Brittenburg, Gemeente Noordwijk en Sportbedrijf Noordwijk. De Lionsclub Katwijk-Noordwijk heeft de opbrengst van 140.000 euro van hun tweejaarlijkse boksgala, toegekend aan de Dirk Kuyt Foundation. Met dit geld is het sportplein aangelegd.

Dat Dirk Kuyt hier direct enthousiast over was is geen toeval. Het park bevindt zich vlakbij zijn geboortedorp Katwijk en Dirk voelt een grote verbondenheid met de bewoners van het zorgpark. Zo startte zijn rondje NL afgelopen zomer nog in Noordwijk om vervolgens heel Nederland in beweging te brengen samen met ambassadeurs van zijn stichting.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven