De Groot en Verseveld beloond voor levensreddende actie

Roel de Groot en Bram Verseveld hebben op 17 februari het leven van een jonge vrouw gered. Vandaag werden ze door burgemeester Wendy Verkleij in het zonnetje gezet.

Op woensdag 17 februari 15.15 uur fietste De Groot van Hillegom naar De Zilk. \’Een geluk bij een bijna ongeluk, want je was dit keer niet in Wageningen waar je studeert\’, vertelt de de burgemeester in haar speech. De Groot kwam bij de spoorwegovergang waar de spoorbomen sloten. Op de rails zag hij een jonge vrouw staan, terwijl een trein in de verte naderde. \’Je aarzelde geen moment. Je gooide de fiets aan de kant, zetten zijn eigen leven op het spel en bracht de vrouw in veiligheid\’, vertelt Verkleij.

De Groot vroeg aan een voorbijganger om hulp. Bram Verseveld was die voorbijganger en belde 112 om de hulpdiensten te alarmeren. Samen met De Groot ving Verseveld de zeer geëmotioneerde vrouw op.

Burgemeester Verkleij bedankt de heren voor de hulp die ze aan de vrouw boden. Ze worden beloond met een groot boekt bloemen. De Groot heeft daarnaast een onderscheiding van Stichting Carnegie Heldenfonds gekregen.

\"\"

Deel dit bericht

Scroll naar boven