Vier sociale huurwoningen voor Noordwijkse spoedzoekers

Woningstichting Sint Antonius van Padua start met een pilot, waardoor vier spoedzoekers aan een woning geholpen worden. De stichting ziet de pilot als alternatief voor de tijdelijke woningen die op locatie ‘De Zeestroom’ in Noordwijkerhout gebouwd zouden worden.

De woningen op \’De Zeestroom\’ waren bedoelt voor spoedzoekers, maar het plan was financieel niet haalbaar. Padua stelt daarom twee woningen met een lage huurprijs en twee met een iets hogere’ huurprijs beschikbaar. Inmiddels is de eerste woning te vinden op hureninhollandrijnland.nl.

Spoedzoekers zijn volgens Padua:

  • Minimaal 2 jaar ingeschreven Gemeente Noordwijk
  • Aantoonbare dreigende dakloosheid binnen zes maanden
  • 1-ouder gezin (minimaal 50% zorg minderjarige kinderen) aantoonbaar via ouderschapsplan
  • Inschrijftijd Huren in Holland Rijnland korter dan 6 jaar
  • Komt niet in aanmerking voor urgentieverklaring

De pilot duurt één jaar, waarna de woonstichting het project met de gemeente Noordwijk evalueert.

Deel dit bericht

Scroll naar boven