Een eigen school in Cambodja, daar dromen de Noordwijkerhoutse Nina Hoogervorst en haar vriend van. Tijdens een haar stage in de Cambodjaanse stad Siem Reap werd ze niet alleen verliefd op het land, maar ook op de Cambodjaanse Mithona Kem. Nu wonen ze samen in deze stad en willen ze kansarme kinderen de Engelse taal leren.

De Engelse taal heeft het leven van de vriend van Nina veranderd. Mithona groeide in het plaatsje Baray in armoede op. Een studiebeurs voor de opleiding Engels zorgde ervoor dat hij nu een normaal leven kan leiden. Ook het leven van Nina is veranderd door de Engelse taal. Ze volgde de lerarenopleiding Engels in Amsterdam en ontmoete haar vriend tijdens een stage in het buitenland. Eenmaal afgestudeerd besloot ze om in te trekken bij haar Cambodjaanse vriend.

Het stel ziet Engels als middel om kansarme kinderen een betere toekomst te bieden. Siem Reap is een toeristische stad, waardoor Cambodjanen die Engels spreken een grotere kans hebben op een baan. Een kleine school bouwen in het nabijgelegen dorpje Baray om kansarme kinderen op te leiden, dat is wat ze willen. Baray ligt in de buurt van de tempel van Angkor, waardoor nieuwbouw niet is toegestaan. Mithona en Nina moeten daarom een vervallen hutje ombouwen tot een kleine school.

Ze beginnen met de bouw van één klaslokaal van natuurlijke materialen en een badkamer met een wasbak om de hygiëne te bevorderen. De twee doen dit vrijwillig en zijn afhankelijk van donaties. Minimaal 2000 euro is nodig om een kleine school te bouwen, whiteboards, schriften en potloden te kopen. Zodra dit gelukt is krijgen twee groepen kinderen drie keer per week 45 minuten les.

Het schooltje moet uitgroeien tot een community centre, waar Nina stagiaires en vrijwliggers wil laten mee werken. ‘Ik wil dat zoveel mogelijk mensen zien hoe mooi Cambodja is’