Project Talent voor Noordwijkse jongeren

Jongeren uit de gemeente Noordwijk kunnen zich aanmelden voor het Project Talent. Project Talent is ontwikkeld voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen ontmoeten en iets goeds willen doen voor een ander. Het project gaat in september van start.

Tijdens het project gaan jongeren zes maanden aan de slag voor een (maatschappelijke) organisatie. Denk aan koken bij dagbesteding Langeveldshof, contactmaatje bij Welzijnskompas, lesactiviteiten bij natuur- en milieueducatie de Groene Bol, praktische klussen bij Stoomtrein Katwijk Leiden of interventies met paarden bij De Opstap.

De eerste maand krijgen de jongeren skillstrainingen over communicatie, presentatie, kwaliteiten en doelen. Vervolgens worden jongeren op basis van hun kwaliteiten en interesses gekoppeld aan lokale organisaties waar jongeren vrijwilligerswerk gaan doen. Tijdens deze vijf maanden krijgen jongeren begeleiding door intervisie en individuele gesprekken. Het traject wordt afgerond met een landelijk erkend certificaat.

Verschillende jongeren zijn in februari gestart. Niekee uit Lisse vertelt in de video haar verhaal.

Tot 31 augustus a.s. kunnen jongeren zich inschrijven via de website: www.projecttalentmdt.nl.