Wie voortaan langs de Bibliotheek loopt in Noordwijkerhout denkt aan de Noordwijkse mannen en vrouwen die voor vrede en vrijheid gestreden hebben. Burgemeester Wendy Verkleij onthulde vandaag het bord waarop de betekenis van de Witte Anjer staat uitgelegd.

Samen met twee veteranen van Stichting Veteranen Noordwijk en raadslid Jaap de Moor stond de burgemeester stil bij de Nationale Veteranendag, die morgen plaats vindt. Het pekje Witte Anjers is aan de veteranen opgedragen. Normaliter wordt de bijeenkomst voor de Veteranendag door meerdere veteranen bijgewoond. Dit kon vanwege de anderhalvemeterregel niet.

De burgemeester benadrukte tijdens de bijeenkomst dat de veteranen deze aandacht verdienen. ´Zij hebben zich, in deze of in de vorige eeuw, waar ook ter wereld, ingezet voor vrijheid en vrede´ De Witte Anjer staat symbool voor de erkenning en waardering van de veteranen.