Het besluit is nog niet genomen, maar de meerderheid van de Noordwijkse gemeenteraad wil een multifunctionele Schelft met een zwembad terugbouwen. Het gaat om een eenvoudig zwembad van 25 meter met 6 banen.

Een complex met een zwembad brengt een behoorlijk kostenplaatje met zich mee. Het kost Noordwijk 22 miljoen euro om het complex te bouwen en jaarlijks bedragen de kosten 1 miljoen euro. Toch lijken de raadsleden het eens en vinden ze dat er een zwembad in Noordwijkerhout hoort.

Wanneer Noordwijk kiest voor een complex zonder zwembad zijn ze aan de bouw van het complex 12 miljoen euro minder kwijt. Jaarlijks komen de kosten dan neer op 664.000 euro. Wel of geen zwembad, Noordwijk moet haar reserves inzetten om het complex te kunnen betalen.

Komende wordt er extra vergaderd om de financiële en technische gevolgen van de komst van een zwembad door te nemen.