Tijdelijke Schelft met kleedkamers voor twee miljoen euro

Het besluit is genomen, de tijdelijke Schelft van 2 miljoen euro gaat gebouwd worden. De meerderheid van de gemeenteraad stemde voor de bouw van een tijdelijke hal, die negen ton meer gaat kosten dan vooraf is ingeschat.

Wethouder Sjaak van den Berg liet in eerste instantie weten dat de tijdelijke Schelft 1.1 miljoen euro moest kosten. In deze berekening heeft de wethouder voorzieningen als een sportvloer en verlichting niet meegenomen. Astrid Warmerdam van DOEN! sprak tijdens de raadsvergadering van gisterenavond haar verbazing uit. Ze heeft de wethouder nadrukkelijk gevraagd of deze kosten mee begroot waren.

Voor de negen ton wordt niet alleen verlichting en een sportvloer aangelegd. De wethouder laat bijgebouwen bouwen om kleedruimte, opslagruimte en horecagelegenheid te creëren. Raadsleden zijn niet blij met de extra kosten, maar vinden het belangrijker dat de Noordwijkerhouters op korte termijn gebruik kunnen maken van een activiteitengebouw.

Dit is een meevaller voor wethouder Van den Berg. Hij heeft de grond waar de tijdelijke hal komt al bouwrijp laten maken zonder dat de raad daar budget voor heeft gegeven. De wethouder mag nu doorpakken door een tijdelijke hal met bijgebouwen de grond uit stampen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven