Alcoholverbod op strand na 19.00 uur door groepsvorming

Burgemeester Wendy Verkleij verbiedt vanaf 10 juni 2021 het alcoholgebruik en gebruik van geluidsapparatuur tussen 19.00 uur en 09.00 uur op het strandgedeelte tussen de strandpaviljoens B.E.A.C.H. en Witsand. Verkleij wil groepsvorming op het strand voorkomen.

Strandbezoekers mogen normaal tot 23.00 uur genieten van een biertje of een wijntje op het strand. De burgmeester heeft deze tijd vervroegd om het negatieve effect van alcoholgebruik tegen te gaan. Het verbod geldt niet binnen een horecagelegenheid, inclusief het daarbij behorende terras, gedurende de periode dat de horecagelegenheid is geopend voor bezoekers.

De aanleiding is ongewenste groepsvorming en veel gebruik van alcohol op het strand tussen de genoemde strandpaviljoens. De coronaregels werden meerdere avonden genegeerd en de openbare orde werd verstoord.  Hierdoor moest de politie ingrijpen.

De situatie wordt scherp in de gaten gehouden en zo nodig worden er aanvullende maatregelen genomen.

Deel dit bericht

Scroll naar top