Como & Co mag de komende vijf jaar blijven

De kogel is door de kerk: Como & Co mag in ieder geval de komende vijf jaar blijven. De uitbater heeft een tijdelijke omgevingsvergunning gekregen, maar het huidige terras moet verdwijnen. Het is nog onduidelijk wanneer het terras verwijderd wordt.

‘Ik ben blij dat de aanvraag nu wel is goedgekeurd’, vertelt Marieke Manssen. De eerste aanvraag van het restaurant werd geweigerd. Het terras aan de overkant staat op openbaar gebied, blokkeert de toegang van het strand, volgens de gemeente Noordwijk en moet dus verdwijnen. Grondeigenaar Xella BV heeft hier al in 2019 een handhavingsverzoek voor ingediend.

Toch is er niet alleen maar slecht nieuws voor Como & Co. Het huidige pand is gelegaliseerd, het drijvend terras en de pizzaoven mogen blijven. Ook mag het restaurant een veertig meter lange stijger aanleggen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven