Space Expo gered door coronanoodfonds

Stichting Noordwijk Space Expo is door 300.000 euro aan steun uit het coronanoodfonds gered van een faillissement.  Het museum kwam in de financiële problemen. De verliezen van de organisatie over 2020 en 2021 lopen op naar 1.250.000 euro, volgens de gemeente Noordwijk.

Algemeen directeur Barbara Hoppel is blij met de steun. Ze geeft aan dat het museum voor de crisis meer dan 100.000 mensen naar Noordwijk lokte en het museum.´Door onder andere de nieuwe missies naar Mars en de maan is ruimtevaart populairder dan ooit´, schrijft Hoppel.

Space Expo ontvangt geen subsidie van de overheid en kan daardoor onvoldoende aanspraak maken op landelijke steunmaatregelen. ´Precies hiervoor hebben we het noodfonds opgericht´, schrijft wethouder Roberto Ter Hark. Hij is blij dat de gemeente het Space Expo kan helpen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven