De winkeliersvereniging Noordwijk Shopping Centre maakte zich grote zorgen over de parkeergelegenheid in het centrum, door het verdwijnen van 46 parkeerplaatsen aan de Maarten Kruytstraat. De gemeente Noordwijk biedt nu ter compensatie twee oplossingen aan

De parkeerplaatsen aan de Maarten Kruytstraat maken plaats voor een supermarkt, versmarkt en zo’n 40 woningen. De winkeliers zijn blij met de nieuwe aanwinsten voor het centrum, maar de flinke afname van het aantal parkeerplaatsen baart de ondernemers zorgen.

Winkeliersvereniging Noordwijk aan Zee niet blij met opheffen parkeerplekken

De gemeente Noordwijk wil na gesprekken met de winkeliersvereniging ter compensatie ruim 150 parkeerplekken realiseren op de stukken grond van Verloop en Admiraal-De Witt aan de Schoolstraat. Die parkeerplaatsen worden vanaf september gerealiseerd.

Prima plek
Noordwijk Shopping Centre is blij met de grote parkeerplaats. ‘De plek is prima, vlak bij de winkels aan de oostzijde van de Hoofdstraat’, schrijft het bestuur op haar website. ‘Belangrijk voor de loop en doorstroming in dat deel van de winkelstraat. Daarmee zijn de tijdelijke parkeerplaatsen die noodgedwongen zijn weggehaald vrijwel gecompenseerd.’

Wethouder Roberto ter Hark kijkt daarnaast nog naar een extra optie. De wethouder is in gesprek met de ondernemers van het Palace Hotel en de Vomar parkeergarage. Hij wil daar ondernemers en werknemers die zelf moeten parkeren rond de winkelstraat tegen gunstige voorwaarden laten parkeren. Op deze manier blijven de openbare parkeerterreinen zoveel mogelijk beschikbaar voor bezoekers van het winkelgebied.