Scholen in Noordwijk ontvangen regenboogvlag van schoolbestuur

Tien scholen in de gemeente Noordwijk hebben een regenboogvlag ontvangen. De scholen zijn onderdeel van Sophia Scholen. Bestuursvoorzitter Omar Ramadan wil dat de vlag als lesmateriaal over diversiteit in de samenleving wordt gebruikt. Ramadan: ‘Het is 20 jaar geleden dat in Nederland het eerste homohuwelijk ter wereld werd voltrokken. Iets om bij stil te staan’.

De vlag is in Noordwijk uitgedeeld op de Montessorischool, Hoffenne, Wakersduin, Zeehonk, De Bronckhorst en De Schapendel. Ook in Noordwijkerhout en De Zilk moeten de schooldirecteuren van De Prinsenhof, St. Victor en De Egelantier op zoek naar een plekje voor de regenboogvlag.

Een gesprek met leerlingen hierover past prima in het burgerschapsonderwijs volgens Ramadan. ‘Zo’n klassengesprek kan gaan over de meer dan dertig landen die Nederland zijn gevolgd in het invoeren van het homohuwelijk. En over hun rolmodellen in sport en muziek, die openlijk homo zijn.’

Ramadan ziet dat leerlingen steeds vaker opgroeien met twee vaders of twee moeders. ‘Van onze 6.800 leerlingen heeft er een flink aantal twee moeders of twee vaders, al dan niet getrouwd’, vertelt Ramadan. ‘En als je als leerling al geen vriendje, klasgenoot of voetbalteamlid hebt met twee ouders van hetzelfde geslacht, dan kom je die later in je leven ongetwijfeld tegen. Ermee opgroeien is inmiddels niet meer dan logisch.’

Ook op scholen in andere gemeenten zijn door Sophia Scholen vlaggen uitgedeeld.

Deel dit bericht

Scroll naar boven