Het team van Red Bull Racing rijdt in het raceweekend van 3 september niet over het Noordwijkse strand naar het circuit in Zandvoort. In september is het minder druk in de streek dan in mei, het college ziet dan ook geen noodzaak om het team via het strand te laten reizen. Bezoekers kunnen wel over het strand naar het circuit. Als ze tenminste parkeren bij Langevelderslag en te voet verder reizen.

Vorig jaar zou de Grand Prix in mei plaats vinden. Het team van Red Bull vroeg daarom aan de gemeente Noordwijk of ze, vanwege de drukte op de weg, via het strand naar Zandvoort mochten reizen. Red Bull trok, vanwege veel commotie, de aanvraag later in. Dit jaar raadt de organisatie van de Heineken Dutch Grand Prix het team aan om geen aanvraag in te dienen.

Wanneer de bezoekers in Noordwijk parkeren kunnen ze racend op de fiets of lopend via het strand naar Zandvoort reizen. Er is plek voor 500 auto’s op de parkeerplaats.

Een pop-up camping aan de Herenweg in Noordwijkerhout lijkt dit jaar niet nodig. De organisatie kiest ervoor om eerst de bestaande campings en hotels te benutten. Mochten ze toch plekken te kort komen, dan dient de organisatie van de Nederlandse Grand Prix een nieuwe vergunningsaanvraag in.

Op 1 juni wordt de knoop doorgehakt of Max Verstappen in september te bewonderen is op het circuit in Zandvoort.