Sportraad Noordwijk bezorgd over De Schelft na brief van college

Sportraad Noordwijk (SRN) maakt zich grote zorgen over de toekomst van de Schelft. De Sportraad is verbaasd over het college van burgemeester en wethouders, die in een brief de indruk geeft dat een tijdelijke voorziening of heropbouw van De Schelft misschien wel niet nodig is.

Vorig jaar november werd de sporthal in Noordwijkerhout volledig afgebrand. Direct na de brand werd er een crowdfunding opgestart en gezocht naar een nieuwe of tijdelijke locatie. De gemeente startte een werkgroep met betrokkenen en laat daarnaast een onderzoek uitvoeren naar een toekomst voor De Schelft.

Het college wil na onderzoek onder andere antwoord op de vraag of er op basis van het huidige en toekomstige gebruik er een reële aanleiding is om tot een nieuw multifunctioneel centrum te komen. Die vraag verrast de Sportraad.

‘Tot op heden heeft ons nog geen enkel signaal van uw college bereikt waaruit valt af te leiden dat Noordwijkerhout zonder De Schelft een denkbare optie is’, schrijft voorzitter Klaas van Duin in een brandbrief aan de gemeenteraad. ‘Naar onze mening is dat ook geen optie.’ De voorzitter stelt daarom voor om die vraag uit het onderzoek te halen.

Eventueel
Het college wil het onderzoek, met daarin ook voorkeursvarianten uitgewerkt, bespreken met de gemeenteraad. In die raadsvergadering wordt daarnaast ‘het vraagstuk rondom een eventueel tijdelijke voorziening’ besproken. Het woord ‘eventueel’ schiet bij de Sportraad in het verkeerde keelgat. Volgens de voorzitter van de Sportraad is het niet eventueel, maar noodzakelijk dat er een tijdelijke voorziening komt. Dat heeft de wethouder ook meerdere keren toegezegd.

‘Hoewel er mogelijk financiële uitdagingen liggen in de exploitatie van een multifunctioneel centrum in Noordwijkerhout, heeft De Schelft decennialang aangetoond dat de voorziening hoogst noodzakelijk is voor het dorp. Dat geldt zeker voor de sportverenigingen, maar ook voor de culturele sector en het carnaval.’

Deel dit bericht

Scroll naar boven