Strandrups mag toch op Noordwijkse strand blijven rijden

Stichting Outdoor4Disabled mag haar strandrups toch op het strand laten rijden. Wat eerder onmogelijk leek is toch gelukt, de strandrups heeft een kenteken gekregen van De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

De stichting is eerder bij de RDW op bezoek geweest, er was geen categorie waar het voertuig in paste. Conclusie: de strandrups kon geen kenteken krijgen. Dat dit nu alsnog gelukt is via de formele weg verbaasd ook bestuurslid Thomas Steenvoorden ook. \’Een aanvraag via de website van de RDW en het insturen van foto\’s en documenten resulteerde uiteindelijk in het krijgen van een kenteken\’

Outdoor4Disabeled heeft een ontheffing tot en met 2022, waardoor ze in combinatie met het kenteken op strand mogen rijden. Steenvoorden heeft burgemeester Wendy Verkleij opgebeld om haar op de hoogte te stellen van de situatie. Ook zij was blij verrast en heeft na intern overleg aangegeven dat de weg vrij is om met de strandrups weer op het strand te kunnen gaan rijden, mits dit past binnen de geldende corona maatregelen.

De strandrups wordt gebruikt om mensen die moeilijk ter been een dagdeel mee te nemen naar het strand. De stichting heeft inmiddels alternatieven voor de strandrups: elektrische rolstoelen. De stichting zet dit initiatief ook door.

Deel dit bericht

Scroll naar boven