Wethouder wil pand voormalig Harlekijn niet verkopen

Wethouder Theo Alkemade wil het pand van voormalig kinderopvang Harlekijn slopen en sociale woningen op het perceel bouwen. In 2013 heeft de gemeenteraad besloten het pand te verkopen aan iemand die het pand maatschappelijk gaat inzetten.

Het pand is een aantal jaren aan antikrakers verhuurd en de gemeente heeft in die tijd geen onderhoud uitgevoerd. Nu het tijd is om het achterstallig onderhoud weg te werken, sloopt de wethouder het pand liever.

Buurman Herman Bavelaar geeft aan dat de staat van het pand zo slecht nog niet is. Hij heeft al een lange tijd plannen om het pand om te toveren tot een kids-repaircafé. Alkemade vindt de plannen niet goed genoeg.

Meerdere raadsleden bekritiseerde de wethouder en pleiten om het pand toch te verkopen. De locatie is volgens de VVD en Lijst Salman te klein voor sociale woningbouw. Gerard Duindam van de VVD stelt dat het plan veel weerstand in de wijk zal oproepen. Toch hield Alkemade voet bij stuk. Duindam overweegt daarom een voorstel in te dienen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven