Burgemeester Verkleij: ‘Erg spijtig dat politie-inzet nodig was’

Burgemeester Wendy Verkleij noemt het ‘erg spijtig’ dat de politie vorige week woensdag moest ingrijpen op het strand. Zo’n 300 jongeren hadden zich met drank op het strand van Noordwijk verzameld. Ze hielden zich daar niet aan de coronamaatregelen. Volgens de Noordwijkse burgemeester waren de jongeren afkomstig uit de hele regio.
De politie heeft die avond het strand ontruimd en drie mensen aangehouden.

‘De politie en de gemeente hebben de groep gevraagd om te vertrekken’, laat Verkleij middels een brief aan de gemeenteraad weten. ‘Het overgrote deel heeft hier gehoor aan gegeven. Helaas was er een kleine groep mensen die zich hiertegen verzetten.’

Bij de politieactie raakte één agent gewond.

De Noordwijkse burgemeester heeft begrijp voor de jongeren, maar vanwege het grote besmettingsgevaar kon de gemeente niet anders dan optreden.

Verkleij: ‘Natuurlijk begrijpen we dat jongeren, die al maanden thuis zitten, graag naar buiten willen en elkaar willen opzoeken. Maar met z\’n allen zijn wij een pandemie aan het bestrijden. De coronaregels gelden voor iedereen. Ik kan niet toestaan dat er achteloos met die regels wordt omgegaan’.

Deel dit bericht

Scroll naar boven