Het bouwen van hotelappartementen op het Jan Kroonsplein was voor de gemeenteraad, vanwege de woningnood, onverklaarbaar. De gemeente Noordwijk komt daarom met een nieuw voorstel: 30 extra woningen in plaats van 52 hotelappartementen.

De hotelappartementen worden vervangen door 21 ‘dure’ woningen en 9 woningen in de categorie ‘sociaal’. In de categorie ‘middenduur’ worden 35 woningen gebouwd. In het nieuwe voorstel zijn geen extra ‘middendure’ woningen toegevoegd.

Het vervangen van hotelappartementen door woningen is niet gratis. De wijzing in de plannen kost Noordwijk 1,3 miljoen euro. De gemeente draait door deze ontwikkeling een verlies van 2,8 miljoen euro.

Het college van burgemeester en wethouders heeft nog een andere optie uitgewerkt. Wanneer de raad voor deze optie kiest worden de hotelappartmenten vervangen door 25 woningen en loopt het verlies verder op.