Gemeente Noordwijk doet De Dierenhoeve dicht

De gemeente Noordwijk heeft kinderboerderij De Dierenhoeve gesloten. De Dierenhoeve is één van de weinige kinderboerderijen uit de omgeving die nog geopend was. Nu De Keukenhof niet open mag en Het Schaapherdertje in Noordwijk ook gesloten is, moet de kinderboerderij ook haar deuren sluiten.

Bestuurslid Astid Wamerdam baalt van de sluiting, maar toont ook begrip. ´Gelijke monniken, gelijke kappen´, vertelt Warmerdam. Via social media gaat De Dierenhoeve haar volgers op de hoogte houden van de geboortes van alle nieuwe dieren. Acht schapen en twee geiten verwachten nog lammetjes.

Natuurgids Tessa, ook wel Moedertje Groen genoemd, zal samen met het personeel van De Dierenhoeve de lammetjes ter wereld brengen. Scholieren die een educatieproject volgen bij de kindereboerderij, kunnen de pasgeboren lammetjes verwelkomen. De educatieprojecten mogen wel doorgaan.

Deel dit bericht

Scroll naar boven