Verkoopprijs van koopwoning in Noordwijk gemiddeld 15 procent gestegen

De huizenprijzen in Noordwijk zijn vorig jaar met bijna 15,3 procent gestegen. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Noordwijk lag vorig jaar op 444.000 euro. In 2019 was dat nog 385.800 euro.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Noordwijk ligt een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Uit cijfers van het CBS blijkt dat koopwoningen in Nederland vorig jaar gemiddeld voor 334.000 euro verkocht werden. Het hoogste bedrag sinds 1995, toen de prijzen voor het eerst gemeten werden.

In 342 van de 355 gemeenten in Nederland is de gemiddelde verkoopprijs van bestaande koopwoningen gestegen. De prijs was het hoogst in Bloemendaal met een gemiddelde verkoopprijs van 863.000 euro. De laagste gemiddelde prijs is gemeten in Pekela met 164.000 euro.

Er wordt volgens het CBS niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. Verschillen in gemiddelde verkoopprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde verkoopprijs hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven