Sociale kaart gebaseerd op ervaringen van Noordwijkers

Thomas Steenvoorden ontwikkelde in samenwerking met de gemeente Noordwijk een sociale kaart gebaseerd op ervaringen van de Noordwijkers. Inwoners kunnen er op deze manier achter komen bij welke instantie ze het beste terecht kunnen.

Normaal is een sociale kaart een lijst met maatschappelijke organisaties. In Noordwijk is dit anders aangepakt. Zo vertelt Natasja hoe de voedselbank haar geholpen heeft, vertellen Alida en Koos hoe ze door de ToerFietsClub \’ingeburgerd\’ zijn in Noordwijk en vertellen Fons en Marja over hun vrijwilligerswerk bij Kunstklank. ‘Op die manier wordt deze ‘sociale kaart’ een persoonlijke inspiratiebron voor inwoners’, schrijft Thomas Steenvoorden.

Voor degene die geen interesse hebben in de ervaringen van de gebruikers, is er ook een lijst met activiteiten en organisaties. De sociale kaart is afgelopen woensdag gelanceerd door wethouder Dennis Salman. Het hele jaar door worden er nieuwe ervaringen van de Noordwijkers aan de website toegevoegd. De kaart wordt ook een ook in het huis-aan-huis magazine Leef Mee! geplaatst.

Deel dit bericht

Scroll naar boven