Noodfonds voor ondernemers verhoogd naar miljoen euro

Het bedrag in het corona noodfonds voor ondernemers is door de gemeente Noordwijk verhoogd naar 1.000.000 euro. De Noordwijkse Ondernemersvereniging is hier blij mee, zo schrijft de vereniging in een nieuwsbrief.

Noordwijk was eerst van plan om haar ondernemers te steunen met een bedrag van 250.000 euro. Dit vond de VVD aan de lage kant en vroeg wethouder Roberto Ter Hark uit te zoeken of het bedrag omhoog kon. De wethouder liet de raad weten dat het bedrag tot één miljoen euro verhoogd kon worden. Een grote meerderheid van de raad stemde met het voorstel in.

Ondernemers die in de problemen zitten of op korte termijn in de problemen komen kunnen maximaal 15.000 euro steun krijgen van de gemeente. Het gaat dan om een lening of een voorschot. Wethouder Ter Hark wil op voorhand ook een gift kunnen verstrekken, maar dit werd door het CDA tegengehouden. Een nipte meerderheid was het met het CDA eens. Het voorstel van de partij om achteraf te beoordelen of de lening omgezet kan worden in een gift is door de gemeenteraad aangenomen (14 tegen 13).

De lening kan door de wethouder worden omgezet in een gift, wanneer de ondernemers het financieel te zwaar hebben om na de coronacrisis de lening terug te betalen. Ter Hark geeft aan dat deze opzet drempel verhogend werkt.

Deel dit bericht

Scroll naar boven