Tweede Kamerverkiezingen: VVD weer de grootste in Noordwijk

De VVD heeft ook in Noordwijk de meeste stemmen gekregen. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen kozen de meeste Noordwijkers ook voor de VVD. Toch daalde de partij van Mark Rutte licht. D66 steeg het hardst.

De opkomst in Noordwijk dit jaar op 85,3 procent, dit is 0,6 procent hoger dan tijdens de verkiezingen in 2017. VVD steekt in Noordwijk met kop en schouders boven de andere partijen uit. De partij kreeg 31,6 procent van de stemmen. Op nummer twee staat D66 met 14.2%.

De grote verlizers in Noordwijk zijn Groenlinks en 50Plus. D66 en Forum voor Democratie zijn de stijgers in Noordwijk. D66 is er in geslaagd om 3 procent meer stemmen op te halen en Forum voor Democratie stijgt van 3.1 procent naar 5.1 procent.

Ook nieuwkomer JA21 haalde met 3,9 procent aardig wat stemmen binnen. Nieuwkomer Volt deed het iets minder en kreeg 1,9 procent van de stemmen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven