Tweede Kamerverkiezingen: zo stemde Noordwijk en Noordwijkerhout vier jaar geleden

Vandaag wordt er weer gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2017 waren er 16.616 Noordwijkers en 10.455 Noordwijkerhouters en Zilkers die een geldige stem uitbrachten. De opkomst lag toen vrij hoog met 84,3 en 85,5 procent. Maar hoe werden de stemmen toen ook alweer verdeeld?

In 2017 waren Noordwijk en Noordwijkerhout nog niet gefuseerd.

Gemeente Noordwijk
VVD was vier jaar geleden in Noordwijk overduidelijk de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. De partij van Mark Rutte werd toen ook landelijk de grootste partij. In Noordwijk ging 33,6 procent van de stemmen naar de VVD.

Daarna volgden drie partijen die dicht bij elkaar eindigden. PVV eindigde met 12,7 procent op de tweede plek. D66 en CDA gingen de strijd aan om de derde plek. Met 3 stemmen verschil trok D66 uiteindelijk aan het langste eind.

Gemeente Noordwijkerhout
Noordwijkerhout had dezelfde winnaar als Noordwijk. De VVD kreeg toen met 33,4 procent de meeste stemmen van de Noordwijkerhouters. In Noordwijkerhout werd niet de PVV, maar CDA de nummer twee met 13,8 procent. De PVV kwam dicht in de buurt met 13,3 procent.

Deel dit bericht

Scroll naar boven