Plan voor Harlekijn ligt al vijf jaar op de plank

Eén van de buren van de voormalige peuterspeelzaal Harlekijn heeft al vijf jaar een plan klaarliggen om het pand om te toveren tot een kids-repaircafé. De initiatiefnemer is geschrokken dat het college van burgemeester en wethouders, vanwege de onderhoudskosten, het pand willen slopen.

Het kids-repaircafé is bedoeld om kinderen spelenderwijs te laten leren over elektronica. Duurzaamheid staat ook hoog op de prioriteitenlijst van de initiatiefnemer. Hij wil de locatie zo goed als energieneutraal maken, een Tiny Forest planten en lezingen over duurzaamheid geven.

De initiatiefnemer wacht al vijf jaar tot hij zijn plannen in kan dienen bij de gemeente Noordwijk. Op aanraden van de voormalig burgemeester Jan Rijpstra wachtte de initiatiefnemer op een openbare inschrijving, maar deze inschrijving is nog niet geopend.

De buur van de voormalige peuterspeelzaal heeft tot op heden zijn mond gehouden over de plannen. ‘Er is mij destijds zelfs afgeraden om het plan op een inspraakavond te presenteren, omdat er dan eventuele ontwikkelaars weet van zouden kunnen krijgen’, schrijft de initiatiefnemer. Nu het college van burgemeester en wethouders het pand af willen breken, laat de initiatiefnemer toch van zich horen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven