De zon was afgelopen weekend volop aanwezig, mensen trokken massaal naar het strand. De paviljoenhouders zijn blij dat er weer wat geld binnen komt, maar het is niet genoeg om alle kosten te dekken. ‘Een druppel op de gloeiende plaat’, volgens Jan Klinkenberg van Strandpaviljoen De Zeemeeuw.

Klinkenberg heeft sinds de coronacrisis tussen de 200.000 euro en 250.000 euro bij moeten leggen om zijn personeel te betalen. Hij hoopt net als de andere strandeigenaren op versoepelingen. ‘We staan startklaar’, geeft Michel van den Berg van Lodge en Bries aan.

De uitbaters van Beach, De Zeemeeuw, Bries en Lodge zijn blij dat ze hun gasten weer kunnen bedienen. ‘Het is nu voorjaarsvakantie, dus het is gezellig druk op strand’, vertelt Klinkenberg. De vrolijke gezichten van hun gasten doen de paviljoenhouders goed.

Strandbezoekers halen hapjes en drankjes af, maar bleven plakken rondom de paviljoens. De paviljoenhouders doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de bezoekers zich aan de regels houden. Geen zitplekken, geen parasols, geen vuur buiten en het personeel attendeert de gasten op de anderhalve meter regel.

BOA’s controleren de paviljoens meerdere keren per dag en de paviljoenhouders proberen zo goed mogelijk mee te werken. Het verzoek om gasten op het strand rondom De Zeemeeuw weg te sturen, was Klinkenberg een stap te ver. Rondom Beach werd het zaterdag zo druk, dat Dijk in overleg met de politie zijn paviljoen heeft gesloten.