Gemeente wil geen Tiny Houses op gemeentegronden

Het gaat voorlopig niet makkelijker worden om in Noordwijk een Tiny House te vestigen. De gemeente Noordwijk gaat de Tiny House bewoners niet helpen om aan een stuk grond te komen. Initiatiefgroep Noordwijk Klein vroeg de gemeente om hulp, maar de deur wordt voor de neus dicht gedaan.

De woningnood in Noordwijk is hoog en volgens de gemeente is er weinig bouwgrond beschikbaar. Tiny Houses kunnen de lucht niet in en zijn geen efficiënte woonvormen, zo opperde de gemeente Noordwijk al meerdere keren.

Als Tiny House bewoners zelf een stuk grond vinden, dan wil Noordwijk daar wel medewerking aan verlenen. Ondanks dat een Tiny House niet grondgebonden is moeten bewoners hetzelfde traject doorlopen als iemand die een huis wil bouwen. Een Tiny House is in de ogen van de gemeente Noordwijk niet onderscheidend van een normale woning. ‘Het wonen in een Tiny House is een keuze. Net als het wonen in een grondgebonden woning’, schrijft de gemeente Noordwijk in een brief aan Noordwijk Klein.

De initiatiefnemers gaven de gemeente een lijst met locaties die in de ogen van de groep geschikt zijn om Tiny Houses op te zetten. Noordwijk keurde alle locaties, waaronder Bronsgeest en De Nes, af.

Deel dit bericht

Scroll naar boven