Laagste aantal Noordwijkse coronabesmettingen sinds september 2020

De laatste weken raken weinig inwoners uit de gemeente Noordwijk besmet met het coronavirus. Vorige week kregen 30 mensen een positieve coronatest. Dit is het laagste aantal nieuwe besmettingen sinds het begin van september in 2020.

Het aantal nieuwe besmettingen schommelt de laatste weken in Noordwijk tussen de 58 en de 30. Vorige week zijn er geen Noordwijkers, Noordwijkerhouters of Zilkers in het ziekenhuis beland door corona. Wel is er één persoon overleden aan het virus.

In totaal hebben 2.466 (5% van alle Noordwijkers) inwoners een positieve coronatest gehad, waarvan 56 inwoners in het ziekenhuis terecht zijn gekomen en 18 zijn overleden.

In de veiligheidsregio Hollands Midden, waar Noordwijk onder valt, zijn er de laatste weken rond de 1200 nieuwe besmettingen per week vastgesteld. In 2021 zijn er 138 mensen overleden in de regio. In totaal zijn er 653 inwoners overleden en zijn er 1.063 mensen in het ziekenhuis beland.

Deel dit bericht

Scroll naar boven