Gemeente Noordwijk wil politiebureau kopen

De gemeente Noordwijk wil het Noordwijkse politiebureau van Politie Noordwijk overkopen. Ondanks de fusie tussen Politie Noordwijk en Katwijk blijft het politiebureau Noordwijk voor de inwoners open. De politie gaat geen gebruik maken van de bovenverdiepingen en wil daarom van het pand af.

Het college van burgemeester en wethouders willen het pand voor bijna 1.2 miljoen euro overnemen. Het is volgens het college belangrijk dat het politiebureau in Noordwijk openblijft. Ook is het gemeentebestuur van plan om het pand voor 1.3 miljoen euro te verbouwen en verduurzamen. Zo kunnen ook andere organisaties zich in het pand vestigen.

Noordwijk wil dat het centrum voor Jeugd en Gezin naar het politiebureau verhuist. Dat scheelt de gemeente 80.000 euro aan huurkosten. De rest van het pand moet verhuurd worden aan andere organisaties en kan 110.000 euro opleveren. Politie Noordwijk moet ook huur betalen, dit levert de gemeente 45.000 euro op.

Als je de kosten van de opbrengsten afhaalt, verdient Noordwijk jaarlijks 64.000 euro. Het pand moet dan wel volledig verhuurd worden. Mocht dit niet lukken, kost het de gemeente in het slechtste geval 46.000 euro per jaar.

Het gemeentebestuur hoopt dat de gemeenteraad in de volgende raadsvergadering toestemming geeft om het plan door te zetten. De vergadering staat nog niet gepland.

Deel dit bericht

Scroll naar boven