2700 gesprekken met 75-plussers: ‘Met het grote deel gaat het goed’

Het gaat goed met het grootste deel van de 75-plussers in Noordwijk. Vrijwilligers voerden gesprekken met 2700 senioren om eenzaamheid te signaleren. 160 senioren gaven aan wel wat hulp te kunnen gebruiken. 80 van hen voelden zich eenzaam.

De vrijwilligers merkten dat veel van hun gesprekspartners goed geholpen worden door hun familie, buurtbewoners of vrienden. Wethouder Salman is hier erg blij mee en vindt de actie ‘geslaagd’.

De 75-plussers die wat extra hulp kunnen gebruiken worden doorverwezen naar maatschappelijke organisaties binnen de gemeente. Wethouder Salman is met de organisaties in gesprek om te kijken welke organisatie welke 75-plusser het beste kan helpen.

Salman geeft aan dat niet alleen ouderen last hebben van eenzaamheid, maar dat de eenzaamheid om jongeren toeneemt. Noordwijk sluit zich voor een jaar aan bij stichting Join Us. Een stichting die jongeren tussen de 12 en 15 jaar helpt bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, opbouwen van een netwerk, trainen van sociale vaardigheden en het invullen van vrije tijd.

200 vrijwilligers bezoeken 75-plusser in strijd tegen eenzaamheid

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven