NOV: Onverstandig om leegstaande winkels te veranderen in woningen

De Noordwijkse Ondernemersvereniging (NOV) vindt het onverstandig om leegstaande winkels binnen de winkelgebieden woningen te maken. Om de uitstraling van de winkelcentra te verbeteren mag de gemeente Noordwijk leegstaande panden ombouwen tot woningen.

De leegstaande panden komen de sfeer van de winkelgebieden niet ten goede en er heerst een tekort aan betaalbare woningen in de gemeente Noordwijk. Dit zijn volgens de gemeenteraad de voornaamste redenen om panden tot woningen te transformeren. Daarnaast verwacht gemeenteraad niet dat er snel nieuwe winkels komen in de leegstaande panden. De raad heeft aan het college van burgmeesters en wethouders gevraagd om te inventariseren welke leegstaande panden in woningen getransformeerd kunnen worden.

Ondernemers uit Noordwijk en Noordwijkerhout maken zich zorgen om deze ontwikkeling. ‘Door onderbreking van winkels vallen er delen van winkelstraten stil, waardoor het lastig wordt om de randen van de winkelstraten levend te houden’, schrijft woordvoerder Piet van der Geest. Het is volgens van der Geest verstandig om zuinig om te gaan met winkelpanden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven