Geen volleybal, maar aardrijkskunde in de sporthallen

Examenleerlingen van het Northgo College zijn dagelijks in de sporthallen van Sportbedrijf Noordwijk te vinden. Zonder sportkleren, want de leerlingen volgen hier het lesrooster. De sporthallen zijn getransformeerd tot klaslokalen om het ruimtegebrek binnen de school op te lossen.

De klaslokalen van het Northgo College zijn te klein om alle leerlingen op anderhalve meter afstand te houden. ‘Er passen slechts acht tot twaalf leerlingen in een lokaal’, schrijft de school. Alleen de aula, pauzeruimte en enkele praktijklokalen bleken nog geschikt als lesruimte. Mavoleerlingen krijgen les in deze geïmproviseerde lokalen. ‘Al met al weer een hele organisatie’ noemt directeur Johan van der Plas de omschakeling.

Het schoolhoofd hoefde niet ver te zoeken voor wat meer ruimte. De extra meters werden al snel gevonden bij de buren. ‘Natuurlijk helpen wij onze buurman als dat nodig is’, schrijft manager Bas van den Berg van Sportbedrijf Noordwijk. Het sportbedrijf heeft de leegstaande sporthallen omgebouwd tot klaslokalen. De school is erg blij met de hulp.

Leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst verhuisden al eerder naar het naastgelegen hotel NH Noordwijk Conference Leeuwenhorst.

Examenkandidaten Leeuwenhorst ruilen klaslokaal in voor hotel

Deel dit bericht

Scroll naar boven